Allgemeine Informationen

Gerne geben wir nachstehende Informationen weiter:

 

 

Ihre Majestät Königin Margrethe II von Dänemark hat aus Anlass der beinahe weltweiten Coronakrise, eine Ansprache gehalten.

Unter nachstehendem Link kann man die Ansprache sehen und hören. 

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12017622/opsang-fra-dronningen-i-historisk-tale-tankeloest-og-hensynsloest/

 

Hier der Artikel und die Rede: 

Opsang fra dronningen i historisk tale: »Tankeløst og hensynsløst« 

Jyllands-Posten 17.03.2020 kl. 20:02 Af Sofie øgård gøttler 

Dronning Margrethe opfordrede i en tale til nationen tirsdag aften til, at danskerne står sammen i en krisetid og tager corona alvorligt.

»Jeg har en appel til alle.« Sådan begyndte Dronning Margrethe sin historiske tale til nationen tirsdag aften i kølvandet på de seneste ugers eskalering af udbredelsen af coronavirus på både nationalt og globalt plan. »Coronavirus er en farlig gæst. Den spreder sig som ringe i vandet. Det går stærkt. En person kan smitte mange uden at føle sig syg. En lang og skræmmende kæde. I den kæde vil mennesker dø,« fortalte dronningen og forsatte med en opfordring til at tage virussen mere alvorligt end mange hidtil har gjort.  Nogle holder fester og runde fødselsdag. Det kan man ikke være bekendt. Det er tankeløst og hensynsløst.

Dronning Margrethe  »Myndighedernes råd er enkle: vask hænder, hold afstand, undgå fysisk kontakt, bliv hjemme. Mange følger heldigvis reglerne, men ikke alle tager situationen tilstrækkelig alvorligt,« sagde hun og uddybede:  »Nogle holder fester og runde fødselsdag. Det kan man ikke være bekendt. Det er tankeløst og hensynsløst.«

Læs dronningens tale i sin fulde længde »Danmark står i en alvorlig situation. Den skæbne deler vi med hele Europa, ja, med resten af verden. Mange mennesker er blevet ramt af coronavirus, og vi ved, at mange flere vil blive syge i den nærmeste tid. Jeg kan godt forstå, at mange er urolige og bekymrede, for vores virkelighed og vores hverdag er blevet vendt på hovedet.  Vi har vænnet os til, at verden ligger åben, nu er grænserne lukket,.  Foråret er på vej, Danmark sprudlede af liv. Nu er dagligdagen sat i stå. Det føles både skræmmende og uvirkeligt, men det er vores nye virkelighed og vi må indse og lære, at det kræver noget af os alle sammen.

Myndighederne har igennem den sidste uges tid været nødt til at træffe en række nødvendige beslutninger, som vi alle kan mærke i vores dagligdag. Det angår os alle sammen. For lidt siden har Statsministeren været nødt til at komme med endnu stærkere beslutninger. Vi må gøre noget hver især.  Hvad vi gør, og hvordan vi handler i disse dage, kan blive afgørende for, hvordan situationen udvikler sig i de nærmeste uger.  Det er derfor, at jeg sidder her i aften.

Jeg har en appel til alle:  Coronavirus er en farlig gæst. Den spreder sig som ringe i vandet, og det går stærkt. Én person kan smitte mange – endda uden selv at føle sig syg, og smitten går videre rundt til endnu flere, en lang og skræmmende kæde. I den kæde vil mennesker dø.  Et barn kan miste sin bedstemor, en datter sin far, en hustru sin mand. Venner vil pludselig ikke være der mere.  Det er den kæde, vi skal bryde, og som vi kan bryde. Det kan kun ske, når vi alle tænker os om og gør det samme på samme tid – og i rette tid.   

Myndighedernes råd er egentlig ret enkle: Vask hænder. Hold afstand. Undgå fysisk kontakt. Bliv hjemme. Det er grundreglerne, og mange følger dem heldigvis; men desværre er det ikke alle, som tager situationen tilstrækkeligt alvorligt.  Den er alvorlig, og den gælder os alle sammen.  Selvfølgelig er det skuffende og ærgerligt ikke at kunne mødes med sine venner, ikke mindst, når man er ung. Men I har jo både tiden for jer og andre måder at mødes på i denne digitale tidsalder.

 Min opfordring gælder naturligvis ikke kun de unge. Man kan stadig se grupper i alle aldre, som opholder sig for tæt sammen. Nogle holder endda stadig fester og runde fødselsdage.  Det synes jeg ikke, man kan være bekendt.  Det er tankeløst. Og det er først og fremmest hensynsløst.  Vi har allerede haft flere dødsfald som følge af coronavirus. Jeg sender i aften min inderlige medfølelse til de efterladte. Mine tanker går til alle, der er blevet syge og til deres pårørende her i Danmark, i Grønland og på Færøerne. Jeg tænker også på alle de danske i udlandet, som netop nu føler sig langt hjemmefra.

Min varmeste tak går til alle, der holder de nødvendige funktioner i vores samfund i gang. Til sundhedspersonalet, beredskabet, forsvaret og politiet. Til butiksansatte, chauffører og alle, der passer deres arbejde under vanskelige forhold. Jeg retter også en varm tak til myndighederne, fordi de påtager sig det tunge ansvar, som er deres.  I farens stund holder vi sammen, det ligger dybt i os mennesker, det falder os også naturligt her til lands. Denne gang skal vi vise sammenhold ved at holde afstand.  Det er helt naturligt, at vi er bekymrede, men lad os sammen skabe nyt håb i en svær tid.  Mine tanker går til hver enkelt her i landet med ønsket om håb og fortrøstning og godt mod.«

 Kilde: Kongehuset.

»I farens stund holder vi sammen,« fastslog hun og fortsatte:  »Denne gang skal vi vise sammenhold ved at holde afstand. «  Dronningen har aldrig før i sin regentperiode holdt en lignende tale til nationen udover den årlige nytårstale på årets sidste dag. Aftenens tale var optaget på forhånd på Fredensborg Slot og en time før – klokken 19 – talte statsminister Mette Frederiksen ligeledes til danskerne. Her bebudede hun yderligere tiltag for at inddæmme smittespredningen. De nye indskærpelser indebærer bl.a. at cafeer, restauranter, frisører og indkøbscentre skal holde lukket indtil den 30. marts, mens man fra onsdag klokken 10 ikke må samles mere end 10 personer hverken inden- eller udendørs

 

 

 

Dänische Botschaft in Wien - Danish Embassy in Vienna  

 

14.03.2020 – 17:20

 

Manche Zeitungsartikel wecken den Eindruck, dass die dänischen Grenzen vollständig geschlossen wurden. Richtig ist: Die Grenze bleibt offen für alle Waren, und es gibt Ausnahmen für Personen mit gewichtigem Einreisegrund. Lesen Sie mehr: https://oestrig.um.dk/de.aspx

 

****************** 

 

14.03.2020 – 15:50 

DIE TELEFONE DER BOTSCHAFT SIND AM WOCHENENDE OFFEN  

Wegen der außergewöhnlichen Situation und der vielen Anfragen von BürgerInnen sind die Telefone heute Samstag (14. März 2020) bis 18 Uhr und morgen Sonntag (15. März 2020) von 8 bis 18 Uhr, geöffnet. 

Außerhalb dieser Zeiten werden Sie bei akuten Bedürfnissen an das 24/7 Center des Außenministeriums weitergeleitet.

 

Wir sind sowohl telefonisch als per E-Mail erreichbar. 

Tel: +43 1 512 79 04

 

E-Mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

 

Sie können auch die Website der Österreichischen Botschaft in Kopenhagen besuchen: https://www.bmeia.gv.at/oeb-kopenhagen/

 

AMBASSADENS TELEFONER ER ÅBNE I WEEKENDEN

 

Grundet den ekstraordinære situation og de mange borgerhenvendelser, har ambassaden ekstraordinært åbent for telefonisk henvendelse i dag lørdag (14.03.20) frem til klokken 18:00 og i morgen søndag (15.03.2020) fra klokken 08-18.

 

Uden for dette tidsrum kan man blive omstillet til udenrigsministeriets globale vagtcenter 24/7 ved behov for akut hjælp.

 

I kan kontakte os både telefonisk og via e-mail. Der findes svar på de hyppigst stillede spørgsmål på udenrigsministeriets hjemmeside: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/. For informationer specifikt vedrørende Østrig, se ambassadens hjemmeside: https://oestrig.um.dk/

 

Tel: +43 1 512 79 04

 

E-Mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

 

 

UDREJSEMULIGHEDER FRA ØSTRIG

 

I lyset af de restriktive rejseråd, der gives både fra Danmark og Østrig, reduceres antallet af fly- og andre transportforbindelser mellem Danmark og Østrig. Der er dog stadig mange muligheder for hjemrejse.

 

FLYFORBINDELSER:

 

Austrian airlines flyver fortsat fra Wien til København og fra Salzburg til København, men med et stærkt reduceret antal daglige afgange. Fra og med søndag 15. marts reduceres direkte fly til 1-2 afgange om dagen. Vær opmærksom på, at der er mulighed for hjemrejse med mellemlandinger i f.eks. Frankfurt, Amsterdam og London og afgang fra nærtliggende lufthavne. Det gælder f.eks. fly fra Zürich og München.

 

https://www.austrian.com/Info/Flightinformation/Travel%20Alerts.aspx?sc_lang=da&cc=DK

 

Wizzair, der almindeligvis flyver mellem Wien og Billund, sælger stadig billetter med afgang den 16. marts fra Wien til Billund.

 

https://wizzair.com/de-de?gclid=EAIaIQobChMI_sfMjI2c6AIVDdHeCh1KdwkpEAAYASAAEgKNAfD_BwE&gclsrc=aw.ds#/

 

Lauda Motion har aflyst alle afgange mellem Wien og Købehavn såvel som mellem Wien og Malmø.

 

https://www.laudamotion.com/la/en/useful-info/disruptions-and-refunds/COVID-19-information/COVID-19-flight-passenger-restrictions

 

TOG- OG BUSFORBINDELSER:

 

Ifølge østrigske statsbaner (ÖBB) er det fortsat muligt at købe billet fra Østrig til Danmark. Derudover er der gode muligheder for togforbindelser fra byer i Østrig til f.eks. Hamborg og Berlin.

 

https://www.oebb.at/de/notfallnews

 

Ifølge ambassadens oplysninger har Flixbus suspenderet alle grænseoverskridende forbindelser til Danmark fra lørdag den 14. marts kl. 12:00 og en måned frem, men der er fortsat mulighed for at komme med FLixbus fra forskellige byer i Østrig (f.eks. Wien, Linz, Salzburg) til f.eks. Hamborg og Berlin.

 

https://global.flixbus.com/coronavirus-information

 

Deutsche Bahn har indskrænket deres togtrafik mod Danmark.

 

https://www.deutschebahn.com/de/presse/pressestart_zentrales_uebersicht/Presse-Blog-zur-aktuellen-Lage-Coronavirus-und-Bahnverkehr-4966788

 

UDREJSE MED BIL:

 

Det er fortsat uproblematisk at køre i bil fra Østrig til Danmark gennem Tyskland. Transit kan ikke finde sted gennem Tjekkiet. Der kan være visse kontrolforanstaltninger ved grænsen til Tyskland, men transit er mulig.

 

Reisemöglichkeiten aus Österreich

 

Angesichts der restriktiven Reisewege aus Dänemark und Österreich verringert sich die Zahl der Luft-und sonstigen Verkehrverbindungen zwischen Dänemark und Österreich. Allerdings gibt es noch viele Möglichkeiten zur Rückkehr.

 

Flüge:

 

Austrian Airlines fliegen weiterhin von Wien nach Kopenhagen und von Salzburg nach Kopenhagen, allerdings mit einer stark reduzierten Anzahl an Tagesabfahrten. Ab Sonntag, den 15. März werden die Direktflüge auf 1-2 Abfahrten pro Tag reduziert. Bitte beachten Sie, dass die Rückgabemöglichkeit mit Zwischenlandungen in f besteht. Bsp. Frankfurt, Amsterdam und London und Abflug von nahegelegenen Flughäfen. Es geht um f. Bsp. Flug von Zürich und München.

 

https://www.austrian.com/Info/Flightinformation/Travel%20Alerts.aspx?sc_lang=da&cc=DK

 

Wizzair, generell zwischen Wien und Billund fliegt, verkauft noch Tickets mit Abfahrt am 16. März von Wien nach Billund.

 

https://wizzair.com/de-de?gclid=EAIaIQobChMI_sfMjI2c6AIVDdHeCh1KdwkpEAAYASAAEgKNAfD_BwE&gclsrc=aw.ds#/

 

Lauda Übung hat alle Abfahrten zwischen Wien und Købehavn sowie zwischen Wien und Malmö abgesagt.

 

https://www.laudamotion.com/la/en/useful-info/disruptions-and-refunds/COVID-19-information/COVID-19-flight-passenger-restrictions

 

Zug-und Busverbindungen:

 

Laut Österreichischen Staatsbahnen (ÖBB) ist es weiterhin möglich, ein Ticket von Österreich nach Dänemark zu erwerben. Darüber hinaus gibt es gute Möglichkeiten für Zugverbindungen von Städten Österreichs nach F. Bsp. Hamburg und Berlin.

 

https://www.oebb.at/de/notfallnews

 

Laut Botschaftsangaben setzte er laut Botschaft alle grenzüberschreitenden Beziehungen zu Dänemark ab Samstag, den 14. März um 14. und einen Monat voraus, aber es besteht noch die Möglichkeit, aus verschiedenen Städten in Österreich (F. Ex. Wien, Linz, Salzburg) bis f. Bsp. Hamburg und Berlin.

 

https://global.flixbus.com/coronavirus-information

 

Die Deutsche Bahn hat ihren Zugverkehr nach Dänemark reduziert.

 

https://www.deutschebahn.com/de/presse/pressestart_zentrales_uebersicht/Presse-Blog-zur-aktuellen-Lage-Coronavirus-und-Bahnverkehr-4966788

 

Ausfahrt mit dem Auto:

 

Im Auto von Österreich nach Dänemark durch Deutschland zu fahren ist nach wie vor problematisch. Der Transit kann nicht durch Tschechische Republik erfolgen. Es mag gewisse Kontrollmaßnahmen an der Grenze zu Deutschland geben, aber Durchfahrt ist möglich.

 

 

 

 

 *****************************************************************

  

Der findes i øjeblikket to ledige stillinger på Ambassaden og Faste Mission i Wien.

Meget gerne del information i jeres netværk. 

Link til stilllingsopslag på ambassadens hjemmeside:

https://oestrig.um.dk/da/om-os/ledige-stillinger/ 

 

Ellers findes på Facebook en link også. 

På forhånd mange tak,

Med venlig hilsen,

 

Sigrid

____________________________________________

 

 SIGRID GRASSMUGG | Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

 

Personlig Assistent

 

DIREKT +43 (1) 512 7904-10 | MOBIL +43 (0) 660 466 0040 

 

DANMARKS AMBASSADE & FASTE MISSION, WIEN

 

FÜHRICHGASSE 6 | A-1010 WIEN

 

TEL. +43 (1) 512 7904-10 | HTTP://OESTRIG.UM.DK

 

 

******************************************************************************************

Am 15. Juni 2019 feiert ganz Dänemark den 800sten Geburtstag seiner Fahne – „Der Dannebrog“ Die Geschichte dazu: 

 

Die dänische Flagge – Der Dannebrog

Man sagt, dass die dänische Flagge eine der ältesten Flaggen der Welt ist? Manche behaupten, der Dannebrog sei sogar DIE älteste Flagge der Welt.

 

Wie und wo hat das dänische Volk die Flagge erhalten?

Man schrieb das Jahr 1219, noch genauer, es war der 15. Juni 1219. König Waldemar II. kämpfte in der Schlacht von Lyndanisse – dem heutigen Tallinn – gegen die heidnischen Esten. Als der Kampf schon fast verloren geglaubt war, öffnete sich der Himmel und eine riesige Flagge (eine wirkliche sehr, sehr große Flagge) fiel auf die Erde und half so dabei, die Esten zu besiegen. So und nicht anders hat das dänische Volk seine bekannte rot-weiße Flagge erhalten.

2019 feiert die Flagge also ihren 800. Geburtstag und es werden sehr viele Flaggen gehisst werden, um dieses Event gebührend zu feiern. 

 

Verwendungszweck

Es gibt eine Reihe offizieller Tage, an denen die dänische Flagge gehisst wird, wie z.B. am 16. April zum Geburtstag von Königin Margrethe II.

Aber auch sonst wird oft Flagge gezeigt: An Geburtstagen, an Beerdigungen, wenn man seine Liebsten vom Flughafen abholt, zur Einschulung, an Hochzeiten, zur Scheidung – eigentlich gibt es keine Gelegenheit, wo man die dänische Flagge nicht verwenden kann. 

Es gibt natürlich ein paar Regeln: So darf die Flagge beispielsweise beim Hissen und beim Abnehmen nicht den Boden berühren und eine verschlissene Flagge sollte man sofort auswechseln. Die Nationalflagge muss morgens um 8 Uhr bzw. bei Sonnenaufgang gehisst und bei Sonnenuntergang wieder eingeholt werden. Wer auch nachts flaggen will, der muss die Flagge beleuchten. Dänische Wimpel dürfen hingegen 24/7 am Mast hängen.  Man darf auch keine andere Flagge neben der dänischen Flagge hissen. Ausnahmen bilden die Flaggen der nordischen Länder, der EU und der UN.

 

************************************************************************

Organisationerne Danes Worldwide og Danish Students Abroad har i fælleskab initieret en undersøgelse for alle udlandsdanskere over 18 år. Formålet er at afdække en række væsentlige forhold om det at være dansker og bo uden for Danmarks grænser. 

Viden om udlandsdanskeres holdninger og livsforhold er meget væsentlig for os som interesseorganisation for yderligere at kunne sætte fokus på udlandsdanskerne anno 2019 - over for blandt andet den kommende regering, andre beslutningstagere samt landsdækkende danske medier.  

Vi håber derfor, at du vil dele dette link https://survey.enalyzer.com/?pid=gut5t8se til spørgeskemaet i jeres netværk af danskere bosat i udlandet.  

Undersøgelsen overholder de europæiske dataforordningsbestemmelser og vi behandler alle besvarelser strengt fortroligt. Eventuelle spørgsmål til undersøgelsen kan rettes til Danes Worldwides jurist, Yuriy Fogh Axelsen, på Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!   

Undersøgelsens resultater vil blive offentliggjort løbende på danes.dk. 

Hvis du/I ikke er den rette modtager, så beklager jeg meget forstyrrelsen. 

 

 

Stine Østergaard
Marketing Manager
 

+45 3529 4127 ·  Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!