Programm 2020

  

Programmvorschau zu finden am Ende dieses Artikels!

 

 

Ihre Majestät Königin Margrethe II von Dänemark hat aus Anlass der beinahe weltweiten Coronakrise, eine Ansprache gehalten.

 

Unter nachstehendem Link kann man die Ansprache sehen und hören.

 

 

 

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12017622/opsang-fra-dronningen-i-historisk-tale-tankeloest-og-hensynsloest/

 

Hier der Artikel und die Rede:

 

Opsang fra dronningen i historisk tale: »Tankeløst og hensynsløst« 

Jyllands-Posten 17.03.2020 kl. 20:02 Af Sofie øgård gøttler

 

Dronning Margrethe opfordrede i en tale til nationen tirsdag aften til, at danskerne står sammen i en krisetid og tager corona alvorligt.

»Jeg har en appel til alle.« Sådan begyndte Dronning Margrethe sin historiske tale til nationen tirsdag aften i kølvandet på de seneste ugers eskalering af udbredelsen af coronavirus på både nationalt og globalt plan. »Coronavirus er en farlig gæst. Den spreder sig som ringe i vandet. Det går stærkt. En person kan smitte mange uden at føle sig syg. En lang og skræmmende kæde. I den kæde vil mennesker dø,« fortalte dronningen og forsatte med en opfordring til at tage virussen mere alvorligt end mange hidtil har gjort.  Nogle holder fester og runde fødselsdag. Det kan man ikke være bekendt. Det er tankeløst og hensynsløst.

Dronning Margrethe  »Myndighedernes råd er enkle: vask hænder, hold afstand, undgå fysisk kontakt, bliv hjemme. Mange følger heldigvis reglerne, men ikke alle tager situationen tilstrækkelig alvorligt,« sagde hun og uddybede:  »Nogle holder fester og runde fødselsdag. Det kan man ikke være bekendt. Det er tankeløst og hensynsløst.«

Læs dronningens tale i sin fulde længde »Danmark står i en alvorlig situation. Den skæbne deler vi med hele Europa, ja, med resten af verden. Mange mennesker er blevet ramt af coronavirus, og vi ved, at mange flere vil blive syge i den nærmeste tid. Jeg kan godt forstå, at mange er urolige og bekymrede, for vores virkelighed og vores hverdag er blevet vendt på hovedet.  Vi har vænnet os til, at verden ligger åben, nu er grænserne lukket,.  Foråret er på vej, Danmark sprudlede af liv. Nu er dagligdagen sat i stå. Det føles både skræmmende og uvirkeligt, men det er vores nye virkelighed og vi må indse og lære, at det kræver noget af os alle sammen.

Myndighederne har igennem den sidste uges tid været nødt til at træffe en række nødvendige beslutninger, som vi alle kan mærke i vores dagligdag. Det angår os alle sammen. For lidt siden har Statsministeren været nødt til at komme med endnu stærkere beslutninger. Vi må gøre noget hver især.  Hvad vi gør, og hvordan vi handler i disse dage, kan blive afgørende for, hvordan situationen udvikler sig i de nærmeste uger.  Det er derfor, at jeg sidder her i aften.

Jeg har en appel til alle:  Coronavirus er en farlig gæst. Den spreder sig som ringe i vandet, og det går stærkt. Én person kan smitte mange – endda uden selv at føle sig syg, og smitten går videre rundt til endnu flere, en lang og skræmmende kæde. I den kæde vil mennesker dø.  Et barn kan miste sin bedstemor, en datter sin far, en hustru sin mand. Venner vil pludselig ikke være der mere.  Det er den kæde, vi skal bryde, og som vi kan bryde. Det kan kun ske, når vi alle tænker os om og gør det samme på samme tid – og i rette tid.   

Myndighedernes råd er egentlig ret enkle: Vask hænder. Hold afstand. Undgå fysisk kontakt. Bliv hjemme. Det er grundreglerne, og mange følger dem heldigvis; men desværre er det ikke alle, som tager situationen tilstrækkeligt alvorligt.  Den er alvorlig, og den gælder os alle sammen.  Selvfølgelig er det skuffende og ærgerligt ikke at kunne mødes med sine venner, ikke mindst, når man er ung. Men I har jo både tiden for jer og andre måder at mødes på i denne digitale tidsalder.

 Min opfordring gælder naturligvis ikke kun de unge. Man kan stadig se grupper i alle aldre, som opholder sig for tæt sammen. Nogle holder endda stadig fester og runde fødselsdage.  Det synes jeg ikke, man kan være bekendt.  Det er tankeløst. Og det er først og fremmest hensynsløst.  Vi har allerede haft flere dødsfald som følge af coronavirus. Jeg sender i aften min inderlige medfølelse til de efterladte. Mine tanker går til alle, der er blevet syge og til deres pårørende her i Danmark, i Grønland og på Færøerne. Jeg tænker også på alle de danske i udlandet, som netop nu føler sig langt hjemmefra.

Min varmeste tak går til alle, der holder de nødvendige funktioner i vores samfund i gang. Til sundhedspersonalet, beredskabet, forsvaret og politiet. Til butiksansatte, chauffører og alle, der passer deres arbejde under vanskelige forhold. Jeg retter også en varm tak til myndighederne, fordi de påtager sig det tunge ansvar, som er deres.  I farens stund holder vi sammen, det ligger dybt i os mennesker, det falder os også naturligt her til lands. Denne gang skal vi vise sammenhold ved at holde afstand.  Det er helt naturligt, at vi er bekymrede, men lad os sammen skabe nyt håb i en svær tid.  Mine tanker går til hver enkelt her i landet med ønsket om håb og fortrøstning og godt mod.«

 Kilde: Kongehuset.

»I farens stund holder vi sammen,« fastslog hun og fortsatte:  »Denne gang skal vi vise sammenhold ved at holde afstand. «  Dronningen har aldrig før i sin regentperiode holdt en lignende tale til nationen udover den årlige nytårstale på årets sidste dag. Aftenens tale var optaget på forhånd på Fredensborg Slot og en time før – klokken 19 – talte statsminister Mette Frederiksen ligeledes til danskerne. Her bebudede hun yderligere tiltag for at inddæmme smittespredningen. De nye indskærpelser indebærer bl.a. at cafeer, restauranter, frisører og indkøbscentre skal holde lukket indtil den 30. marts, mens man fra onsdag klokken 10 ikke må samles mere end 10 personer hverken inden- eller udendørs

 

Dänische Botschaft in Wien - Danish Embassy in Vienna

  

14.03.2020 – 17:20

Manche Zeitungsartikel wecken den Eindruck, dass die dänischen Grenzen vollständig geschlossen wurden. Richtig ist: Die Grenze bleibt offen für alle Waren, und es gibt Ausnahmen für Personen mit gewichtigem Einreisegrund. Lesen Sie mehr: https://oestrig.um.dk/de.aspx

******************

 

14.03.2020 – 15:50

DIE TELEFONE DER BOTSCHAFT SIND AM WOCHENENDE OFFEN

Wegen der außergewöhnlichen Situation und der vielen Anfragen von BürgerInnen sind die Telefone heute Samstag (14. März 2020) bis 18 Uhr und morgen Sonntag (15. März 2020) von 8 bis 18 Uhr, geöffnet.

Außerhalb dieser Zeiten werden Sie bei akuten Bedürfnissen an das 24/7 Center des Außenministeriums weitergeleitet.

Wir sind sowohl telefonisch als per E-Mail erreichbar.

Tel: +43 1 512 79 04

E-Mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Sie können auch die Website der Österreichischen Botschaft in Kopenhagen besuchen: https://www.bmeia.gv.at/oeb-kopenhagen/

AMBASSADENS TELEFONER ER ÅBNE I WEEKENDEN

Grundet den ekstraordinære situation og de mange borgerhenvendelser, har ambassaden ekstraordinært åbent for telefonisk henvendelse i dag lørdag (14.03.20) frem til klokken 18:00 og i morgen søndag (15.03.2020) fra klokken 08-18.

Uden for dette tidsrum kan man blive omstillet til udenrigsministeriets globale vagtcenter 24/7 ved behov for akut hjælp.

I kan kontakte os både telefonisk og via e-mail. Der findes svar på de hyppigst stillede spørgsmål på udenrigsministeriets hjemmeside: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/. For informationer specifikt vedrørende Østrig, se ambassadens hjemmeside: https://oestrig.um.dk/

Tel: +43 1 512 79 04

E-Mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

 

 

UDREJSEMULIGHEDER FRA ØSTRIG

 

I lyset af de restriktive rejseråd, der gives både fra Danmark og Østrig, reduceres antallet af fly- og andre transportforbindelser mellem Danmark og Østrig. Der er dog stadig mange muligheder for hjemrejse.

 

FLYFORBINDELSER:

 

Austrian airlines flyver fortsat fra Wien til København og fra Salzburg til København, men med et stærkt reduceret antal daglige afgange. Fra og med søndag 15. marts reduceres direkte fly til 1-2 afgange om dagen. Vær opmærksom på, at der er mulighed for hjemrejse med mellemlandinger i f.eks. Frankfurt, Amsterdam og London og afgang fra nærtliggende lufthavne. Det gælder f.eks. fly fra Zürich og München.

 

https://www.austrian.com/Info/Flightinformation/Travel%20Alerts.aspx?sc_lang=da&cc=DK

 

Wizzair, der almindeligvis flyver mellem Wien og Billund, sælger stadig billetter med afgang den 16. marts fra Wien til Billund.

 

https://wizzair.com/de-de?gclid=EAIaIQobChMI_sfMjI2c6AIVDdHeCh1KdwkpEAAYASAAEgKNAfD_BwE&gclsrc=aw.ds#/

 

Lauda Motion har aflyst alle afgange mellem Wien og Købehavn såvel som mellem Wien og Malmø.

 

https://www.laudamotion.com/la/en/useful-info/disruptions-and-refunds/COVID-19-information/COVID-19-flight-passenger-restrictions

 

TOG- OG BUSFORBINDELSER:

 

Ifølge østrigske statsbaner (ÖBB) er det fortsat muligt at købe billet fra Østrig til Danmark. Derudover er der gode muligheder for togforbindelser fra byer i Østrig til f.eks. Hamborg og Berlin.

 

https://www.oebb.at/de/notfallnews

 

Ifølge ambassadens oplysninger har Flixbus suspenderet alle grænseoverskridende forbindelser til Danmark fra lørdag den 14. marts kl. 12:00 og en måned frem, men der er fortsat mulighed for at komme med FLixbus fra forskellige byer i Østrig (f.eks. Wien, Linz, Salzburg) til f.eks. Hamborg og Berlin.

 

https://global.flixbus.com/coronavirus-information

 

Deutsche Bahn har indskrænket deres togtrafik mod Danmark.

 

https://www.deutschebahn.com/de/presse/pressestart_zentrales_uebersicht/Presse-Blog-zur-aktuellen-Lage-Coronavirus-und-Bahnverkehr-4966788

 

UDREJSE MED BIL:

 

Det er fortsat uproblematisk at køre i bil fra Østrig til Danmark gennem Tyskland. Transit kan ikke finde sted gennem Tjekkiet. Der kan være visse kontrolforanstaltninger ved grænsen til Tyskland, men transit er mulig.

 

Reisemöglichkeiten aus Österreich

 

Angesichts der restriktiven Reisewege aus Dänemark und Österreich verringert sich die Zahl der Luft-und sonstigen Verkehrverbindungen zwischen Dänemark und Österreich. Allerdings gibt es noch viele Möglichkeiten zur Rückkehr.

 

Flüge:

 

Austrian Airlines fliegen weiterhin von Wien nach Kopenhagen und von Salzburg nach Kopenhagen, allerdings mit einer stark reduzierten Anzahl an Tagesabfahrten. Ab Sonntag, den 15. März werden die Direktflüge auf 1-2 Abfahrten pro Tag reduziert. Bitte beachten Sie, dass die Rückgabemöglichkeit mit Zwischenlandungen in f besteht. Bsp. Frankfurt, Amsterdam und London und Abflug von nahegelegenen Flughäfen. Es geht um f. Bsp. Flug von Zürich und München.

 

https://www.austrian.com/Info/Flightinformation/Travel%20Alerts.aspx?sc_lang=da&cc=DK

 

Wizzair, generell zwischen Wien und Billund fliegt, verkauft noch Tickets mit Abfahrt am 16. März von Wien nach Billund.

 

https://wizzair.com/de-de?gclid=EAIaIQobChMI_sfMjI2c6AIVDdHeCh1KdwkpEAAYASAAEgKNAfD_BwE&gclsrc=aw.ds#/

 

Lauda Übung hat alle Abfahrten zwischen Wien und Købehavn sowie zwischen Wien und Malmö abgesagt.

 

https://www.laudamotion.com/la/en/useful-info/disruptions-and-refunds/COVID-19-information/COVID-19-flight-passenger-restrictions

 

Zug-und Busverbindungen:

 

Laut Österreichischen Staatsbahnen (ÖBB) ist es weiterhin möglich, ein Ticket von Österreich nach Dänemark zu erwerben. Darüber hinaus gibt es gute Möglichkeiten für Zugverbindungen von Städten Österreichs nach F. Bsp. Hamburg und Berlin.

 

https://www.oebb.at/de/notfallnews

 

Laut Botschaftsangaben setzte er laut Botschaft alle grenzüberschreitenden Beziehungen zu Dänemark ab Samstag, den 14. März um 14. und einen Monat voraus, aber es besteht noch die Möglichkeit, aus verschiedenen Städten in Österreich (F. Ex. Wien, Linz, Salzburg) bis f. Bsp. Hamburg und Berlin.

 

https://global.flixbus.com/coronavirus-information

 

Die Deutsche Bahn hat ihren Zugverkehr nach Dänemark reduziert.

 

https://www.deutschebahn.com/de/presse/pressestart_zentrales_uebersicht/Presse-Blog-zur-aktuellen-Lage-Coronavirus-und-Bahnverkehr-4966788

 

Ausfahrt mit dem Auto:

 

Im Auto von Österreich nach Dänemark durch Deutschland zu fahren ist nach wie vor problematisch. Der Transit kann nicht durch Tschechische Republik erfolgen. Es mag gewisse Kontrollmaßnahmen an der Grenze zu Deutschland geben, aber Durchfahrt ist möglich.

 

 

PROGRAMMINFOS!

 

 

Aufgrund der derzeitigen Situation und den Maßnahmen der österreichischen Bundesregierung wird die Veranstaltung am 16. April 2020 aus Anlass des 80. Geburtstages Ihrer Majestät Königin Margrethe II von Dänemark abgesagt.

 

 

Hier eine Empfehlung, die in Dänemark bereits sehr positiv aufgenommen wird: Mit diesem Logo werden alle Dänen eingeladen mitzumachen. Alle mögen auf ihren Balkonen, bei ihren Fenstern, oder in ihren Gärten mit der dänischen Fahne winken. Dies genau am 16. April 2020 um 12:00 Uhr. Dabei sollen alle das sehr beliebte dänische Geburtstagslied singen:

 

„1. I dag er det dronningens fødselsdag, hurra hurra hurra Hun sikkert sig en gave får, som hun har ønsket sig i år og dejlig chokolade med kager til.

 

2. Hvor smiler hun, hvor er hun glad, hurra hurra hurra Men denne dag er også rar, for hjemme venter mor og far med dejlig chokolade og kager til.

 

3. Og når hun hjem fra skolen går, hurra hurra hurra Så skal hun hjem og holde fest og hvem der kommer med som gæst får dejlig chokolade og kager til.

 

4. Til slut vi råber højt i kor,hurra hurra hurra Gid dronningen længe leve må og hendes ønsker opfyldt få og dejlig chokolade med kager til.

 

5. Og når hun så blir´ hundred år, hurra hurra hurra så skal hun hjem på plejehjem, og spise middag klokken fem,og dejlig chokolade med kager til.”

 

Natürlich können auch bei uns alle sehr gerne mitmachen. Sie soll als kleinen Ersatz für alle aus diesem Anlass abgesagten Aktivitäten stehen.

 

Alle weiteren Veranstaltungen sind derzeit noch aktuell, aber vorläufig unter Vorbehalt!!! Nötige Absagen werden rechtzeitig bekannt gegeben!!!!!

 

  

Lutherische Stadtpfarrkirche

Sonntag, 17. Mai 2020, 16:00 Uhr

1010 Wien, Dorotheergasse 18

Gottesdienst mit dänischem Pastor

 

Søndag 17. maj 2020 kl. 16 - Wien, Dorotheergasse 18 – Lutherische Stadtpfarrkirche. – Gudstjeneste med dansk præst

  

****************************************************************

Konzert „Vokal – Instrumental“ Dänische Weisen, Wiener Melodien, Dänische Klassik

Freitag, 22. Mai 2020, 19:00 Uhr

in der Yamaha Concert Hall, Schleiergasse 20, 1100 Wien (U1 bis Station Troststraße)

Den Beginn des Programms wird Lise Vinberg gestalten - am Klavier begleitet von Nikola Stanosevic. Sie wird uns jazzige dänische Musik bringen. Danach singt Franz Haberhauer, von Mai Oishi am Klavier begleitet, Wienerlieder. Nach der Pause geht ein großer Wunsch der dänischen Violinistin Christine Pryn, einmal in Wien spielen zu dürfen, in Erfüllung. Über Vermittlung der Wiener Kammersymphonie kommt sie nun nach Wien und wird in der Yamaha Concert Hall ein Konzert geben. Sie wird Werke von Carl Nielsen, Bent Sørensen und Lera Auerbach vortragen. Alle Mitglieder und Freunde unserer Gesellschaft sind sehr herzlich eingeladen dieses Konzert zu genießen. Der Eintritt ist frei. Spenden werden selbstverständlich gerne entgege genommen. Anmeldung bitte spätestens bis 18. Mai 2020        

Anmeldung bitte spätestens bis 18. Mai 2020

  

Anmeldungen bitte telefonisch unter 0650 2172957, per E-Mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! - oder direkt über unsere Homepage:

über Formular anmelden

 

 

Fredag den 22. Maj kl. 19:00 koncert ”vokal – instrumental” danske viser – wiener melodier – dansk klassik – i Yamaha Concert Hall, Schleiergasse 20 – 1100 Wien – (U1 til station Troststrasse Programmet er ikke klar endnu. Den første halvdel af programmet er designet af Lise V. Smidth og Franz Haberhauer. Den anden halvdel: Igennem mange år har det været et stort ønske fra den danske violinist at måtte spille i Wien. Wiener Kammersymphonie har nu hjulpet hende med at komme til Wien for at give koncert i Yamaha Concert Hall. Programmet ligger endnu ikke fast. Alle medlemmer og venner af klubben er hjerteligt velkomne til at komme og nyde denne koncert. Der er gratis adgang. Tilmelding senest 18. maj 2020, se sidst i denne skrivelse.  

 

 

Alle tilmeldinger bedes foretaget enten pr. telefon på 0650 2172 957, per e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! eller direkte på vores hjemmeside:

über Formular anmelden

 

****************************************************************

  

Autobusfahrt in die Steiermark

Dienstag, 9. Juni 2020, 9:00 Uhr

Treffpunkt Schwedenplatz Nachtautobushaltestelle

Fahrt zum Stubenbergsee und dort Mittagessen im Seehotel ERLA. Danach ist ein Spaziergang beim See möglich. Eine kurze Fahrt bringt uns nach St. Ruprecht an der Raab, wo wir die Aronia-Manufaktur Köck besuchen. Dieses Anwesen liegt direkt an der steirischen Apfelstraße. Die überaus gesunde Aroniabeere, aus Kanada kommend, ist erst seit ca. 15 Jahren in Österreich bekannt. Dieser Beere werden große gesundheitsfördernde Eigenschaft nachgesagt. So soll sie gegen den Alterungsprozess und als Sonnen- und Zellschutz sehr wirksam sein. Fördert die Verdauung und das Immunsystem und enthält neben Eisen noch viele Vitamine und Antioxidantien. Die Beere wird hier zu verschiedenen Produkten wie Tee, Säfte, Essig, Likör und Schnaps verarbeitet. Am Heimweg kehren wir noch beim „Moapeter“ am Fuße der Ruine Altschielleiten ein. Für die Busfahrt ist mit € 25,-- zu rechnen. Die Führung inklusive Verkostungen kostet € 7,--.

Anmeldung bitte spätestens bis 1. Juni 2020 

 Bitte bei der Anmeldung unbedingt den Essenswunsch (Suppe, Hauptspeise, Dessert) mitteilen. Speisekarte wird mitgesandt. Anmeldung bitte spätestens bis 1. Juni 2020        

 

Anmeldungen bitte telefonisch unter 0650 2172957, per E-Mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! - oder direkt über unsere Homepage:

über Formular anmelden

 

 

Tirsdag den 9. Juni kl. 9 træffes vi på Schwedenplatz natbusholdested Bustur til Steiermark   Dette års bustur går til Steiermark. Vi kører til Stubenbergsee og vil spise frokost i Seehotel ERLA.

Efter denne nok dejlige frokost er der tid til en lille spadseretur omkring søen. Efter denne lille tur kører vi til St. Ruprecht an der Raab, hvor vi vil besøge Aronia-Manufaktur Köck. Dette sted ligger direkte ved den steieriske æblevej. De overordentlige sunde aroniabær, som kommer fra Canada, kom over Rusland til Tyskland og har kun de seneste 15 år været kendt i Østrig. Disse bær besidder meget fine sundhedsmæssige egenskaber, bl.a. er de virksomme i forbindelse med ældningsprocessen og som sol- og cellebeskyttelse; er gode for fordøjelsen og immunsystemet og indeholder ved siden af jern mange vitaminer og antioxidanter. Bærrene bliver på denne virksomhed forarbejdet til te, saft, eddike, likør og snaps. Vi får selvfølgelig også mulighed for smagsprøver. Før vi begiver os hjemad od Wien, vil vi lige besøge Moapeter ved foden af ruinen Altschielleiten. Med en typisk ”Buschenschank-Jause” vil vi styrke os til hjemvejen. Vi regner med, at turen koster 25 euro. Rundvisning inkl. smagsprøver 7 euro. Tilmelding senest den 1. juni 2020 

 

Alle tilmeldinger bedes foretaget enten pr. telefon på 0650 2172 957, per e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! eller direkte på vores hjemmeside:

über Formular anmelden

 

 

100 Jahre Wiedervereinigung und 210. Geburtstag von H.C. Lumbye

Samstag, 20. Juni 2020, 15 Uhr– Johann Strauss Museum – Müllnergasse 3 – 1090 Wien

Da wir stets auf der Suche nach kostengünstigen Lokalitäten sind, gelang es mir, diese Veranstaltung aus zwei Anlässen im Johann Strauss Museum durchführen zu können. Beide Anlässe - zum einen die Wiedervereinigung Sønderjyllands mit Dänemark, zum anderen der 210. Geburtstag von H.C. Lumbye, der am 2. Mai 1810 geboren wurde - werden mit Video und Power Point-Unterstützung vorgetragen.

Anmeldung bitte spätestens bis 15. Juni 2020